Selecteer een pagina

Burn-out bij medisch personeel is een groot probleem. Dit wisten we al, maar dit wordt bevestigd door een onderzoek bij 703 leiders in de zorg en zorgprofessionals in de VS en uitgevoerd door NEJM Catalyst. Volgens 83% van de onderzochten is burn-out onder medisch personeel een groot probleem.

De meerderheid van de onderzochten vinden dat burn-out moet worden aangepakt op het niveau van de organisatie. Daarbij zouden we kunnen leren van de IT industrie: bij innovatieve IT bedrijven is het bevorderen van welbevinden in het dagelijkste functioneren van de werknemer ingebed. Volgens een groot deel van de onderzochten kan een groot deel van de burn-out ook worden voorkomen door het verminderen van hun administratieve last en verbetering van de IT ondersteuning. Hier ligt de uitdaging!

 

47% van de onderzochten vindt dat de medische professional ook zelf stappen kan ondernemen om zijn/haar burn-out klachten te verminderen. Dit kan door het in de hand nemen van een personal coach. Volgens het rapport kan een personal coach helpen “doctors to feel they have some autonomy and control by having them concentrate on selfimprovement to increase their sense of accomplishment and get them re-engaged with medicine.”