Selecteer een pagina

En één op de vijf kampt met ‘burn-outklachten’ als slapeloosheid en uitputting, bleek deze week uit onderzoek van belangenvereniging de Jonge Specialist. In 2015 was dat nog 15 procent.

Zorgwekkend toch? Het is erg lastig om zorg te bieden aan de ander als je zelf niet goed in je vel zit. En als je daar toch mee door gaat dan leidt dat tot nog meer uitputting. Je komt in een neerwaartse vicieuze cirkel.

Een erg zorgelijke ontwikkeling, we dreigen hierdoor namelijk een grote groep bevlogen artsen kwijt te raken. En bevlogen zij ze! Dit is in het zelfde onderzoek duidelijk geworden, met een score van 4.1 (schaal 0-5) is dit ruim hoger dan het Nederlandse gemiddelde (CBS 2017).

Voor het aanpakken van dergelijke klachten is cultuurverandering in de sector erg belangrijk, ik ben benieuwd wie zich daar verantwoordelijk voor voelt en deze handschoen oppakt?

In je eentje kan je de cultuur niet veranderen. Wel een bij jou passende manier verzinnen hoe jij je hiertoe verhoudt. Wil je daarbij hulp  van iemand die de zorgsector kent?  Neem contact op met een van de coaches van EquiVia!