Selecteer een pagina

Bij allerlei nieuwsitems kwam vandaag voorbij: ‘de Leidinggevende onderschat de negatieve gevolgen van overwerken’. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van Zilveren Kruis. Volgens dit onderzoek ondervindt bijna de helft van de medewerkers een negatieve uitwerking van overwerk in hun privéleven. Jan-Willem Evers van Zilveren Kruis koppelt het overwerk direct aan burn-out. Hij adviseert leidinggevenden een training te gaan volgen om te komen tot beter leiderschap.

Overwerk heeft echter ook een andere kant. Al in 2008 promoveerde Debby Beckers op het effect van overwerk. Uit haar onderzoek bleek dat mensen die af en toe overwerken hun baan juist leuker gingen vinden! Volgens haar kunnen ‘werkplezier en overwerken’ hand in hand gaan. Hoe meer je werkt, hoe beter je erin wordt en hoe leuker je het vindt! Uit haar onderzoek, onder zo’n 2000 mensen die regelmatig overwerkten, bleek dat 30% dit geheel vrijwillig deed. Deze mensen voelden zicht niet vermoeid en waren juist extra gemotiveerd!

Al met al is mijn advies dan ook om overwerk op zich niet als probleem te zien. Het is belangrijk om het overwerk in de context van de werknemer te zien. Pas dan kan worden beoordeeld wat de uitwerking van het overwerk op de werknemer is!